Ain't it funny...

11/16/2008 08:59:00 em / I en annan del av Ulriks/ Hanna /

Så här långt in i tjugohundratalet och världen ser fortfarande ut som.. den gör.

Partypluppen fick en kommentar för en vecka sen, om att hon som har tre ungar inte borde jobba.. knappast någon som skulle reagera om att hon skrivit att sambon går tillbaka till jobbet? Knasigt och töntigt på samma gång. Det är väl perfekt om man har möjlighet att ha det så fritt att man kan jobba fast man har en litenliten. Det kan man väl minst sagt säga att jag har gjort också hela tiden med Olivia.

När jag var ute på galej senast så var ju min sambo hemma med vår dotter. Tror att jag fick minst hundra kommentarer om att "Jaså är han barnvakt ikväll?" Men det var han ju inte - kan man sitta barnvakt åt sin egen dotter? Till slut säger man själv att, "nej men han är barnvakt..eller det är han ju inte.." Knas!

När det gäller föräldradagarna så har vi i alla fall på papperet försökt dela på dem. Visst, jag har varit hemma mer men då har jag ju jobbat hemma och haft Olivia samtidigt. Det har ju varit mest praktiskt så helt enkelt. När jag nu ska börja jobba så måste vi ordna för Olivia de dagar jag inte kan jobba hemma. Alltså, så frågar alla hur jag ska lösa det. Det är nämligen mitt problem och inte sambons? Vi måste ju tillsammans lösa det helt enkelt...Tycker det är knas sånt där helt enkelt. Vi har precis lika mycket ansvar och vi är precis lika bra föräldrar båda två, och jag tycker att det är rätt märkligt att det automatiskt blir så att det är mamman som har ansvar för barnen...

Etiketter:

2 hälsningar:

Comment by Jessica on 16 november 2008 kl. 22:01

Tycker att det är märkvärdigt när man sitter på jobbet och lyssnar hur grabbarna stolt talar om att dom varit barnvakt i helgen till sina egna barn, då brukar jag påpeka att är inte du en förälder och då ser man att det går upp ett litet ljus.
Men det är nog samhället som gjort detta fenomen, inte vet jag. Så länge ni är överens är det ju bra, då ska ni skita i vad andra tycker.

Comment by lillebror on 17 november 2008 kl. 00:44

Sen av nån underlig anledning är mamman mer förälder...ta en vårdnadstvist t ex...vem vinner (om det inte är nått speciellt inblandat som droger/alkohol, osunda levnadsvanor osv osv)

Skicka en kommentar

 
Find More Free Custom Color Layouts at April Showers