.svanten

11/25/2010 03:57:00 em / I en annan del av Ulriks/ Hanna /

Om Svante och magen.

Ja, vi har fortfarande inte kommit så mycket längre. Men kanske lite? Det har varit ganska stabilt ett tag med både mage och eksem. Magen är ju aldrig riktigt hundra, men det gå i alla fall inte riktigt lika fort igenom systemet längre och det är bara vissa dagar det går lite fortare så det känns faktiskt rätt okey nu, han bör ju hinna få i sig lite näring. Om det beror på att han får mer fett, eller mindre fibrer pga vällingbytet (från fullkorn till ris) vet jag inte? Han har dessutom varit i stort sett eksemfri någon vecka, innan han fick ett kraftigt blödande eksem i lördags vilket gör det mycket enklare att gissa vad det kan bero på.

Den kvällen fick han lax till middag, drack MER hallon/blåbär till och åt en mandarin till efterrätt. Utöver vad han “alltid” äter alltså. Någon timme senare har han två stora blödande sår. Så något av det är det ju. Vi tycker ju att vi har testat både hallon och blåbär så mycket i sensommar/höst då han tryckt i sig bär. Samtidigt har jag någon gång tyckt att han fått eksem när han fått lite hallon/björnbär lättdryck (som är en av de få Olivia klarar av förutom päron och äpple)? Men inget riktigt tydligt utslag. Citrusfrukter fick vi ju vara försiktig med då han var liten men han har ju ätit både apelsin och clementin i höst utan reaktion? Fisk har vi varit lite lur på förut eftersom han fått kraftiga eksem vid två tillfällen då han ätit mycket fisk, men vid något annat tillfälle har vi inte sett något eller bara mycket lite då han haft lite småeksem hela tiden (som då han ätit laxpytt) – kanske har han inte ätit så mycket då heller?

Men nu har vi ju bara tre ämnen att testa i alla fall så nu får han absolut inget av dem tills eksem helt läkt ut – sen får vi försöka testa en och en och se om vi får någon reaktion. Hoppas på frukt eller bär, har han en överkänslighet mot fisk kan det bli ganska otrevligt om han utvecklar den ännu mer.

Etiketter: ,

0 hälsningar:

Skicka en kommentar

 
Find More Free Custom Color Layouts at April Showers