.dag01

11/11/2010 11:17:00 em / I en annan del av Ulriks/ Hanna /

Om mig

Denna flicka föddes i slutet av sjuttiotalet en snöig dag i mars. Ryktet gör gällande att hon, som började sitt liv som Umeåbo, var en ovanligt snäll bebis. Snäll, tyst men med en hel del egen vilja. Inte helt olik den vuxna upplagan. En estetisk själ.

De första åren av hennes uppväxt fick hon leva som en lillasyster, minstingen. Tills en lillebror kom och gjorde henne till det mellanbarn hon är. Två äldre syskon finns det också, varav storebrodern var lite för frånvarande under uppväxten medan storasystern var alldeles nog närvarande. På ett alldeles positivt sätt, förstås.

Denna Mattsson som härstammar från Stenbergs lappsläkte, höglandet ovanför Vilhelmina och Profetsläkten har präglats starkt av det nomadiska inslaget. Familjen har under uppväxten flyttat runt som de bästa av renskötare, utan renar förstås, och hemkänslan är starkare i de människor hon omger sig med, än i var hon bosätter sig. Hemma är där familjen är.

Efter en okomplicerad uppväxt kom en tonårsperiod som inte lämnade några djupare intryck. Skolan var trist och ostimulerande, stallet och hästarna var allt. Så efter skolan var vägen ändå rätt utstakad. Hästarna var karriären. Flickan gick snabbt allt mer ansvar på ridskolan och hade innan tjugo års ålder hunnit sitta som ordförande. En egen häst med massor av kapacitet fanns på plats och efter en andra omgång i föreningsstyrelsen anställdes hon med ansvar för hästar och ridskoleverksamhet. Men när den fina hästen som hon lagt ner så mycket tid, pengar och kärlek på skadades och fick avlivas, kom en stor förändring. Med tacksamhet lämnade hon sin tjänst för nya äventyr. Utan hästar. Lätt bränd.

Tiden efteråt innefattar vansinnigt mycket roligt för flickan. En slags revolt, i sista minuten? Den berömda sommaren, festivalerna, utlandsresorna, studentåren, boende i korridor, skola som helt plötsligt var fylld av mening och inte alls ostimulerande, utan utmanande. Livet.

En och annan groda träffade hon, sen drömprinsen. Han som förändrade precis allt. Den utstakade vägen blev en helt annan. Tänk, denna soon-to-be trebarnsmamma som inte skulle ha barn! Som skulle resa runt i världen, ta dagen som den kommer. Hon bor på finaste lilla hästgården med en egen liten hästuppfödning. Hon som aldrig skulle binda sig, hon är fru. Det bästa av allt är, det är bara häftigt och alldeles som det ska vara, för hon är hemma nu. Med en och annan dröm att uppfylla förstås...

Etiketter: ,

0 hälsningar:

Skicka en kommentar

 
Find More Free Custom Color Layouts at April Showers