Helgen som var

5/04/2009 09:53:00 fm / I en annan del av Ulriks/ Hanna /

Det har ju mest blivit lite bildbloggande, så jag ska sammanfatta helgen lite.

På torsdag – valborgsmässoafton – var vi bjudna på grillfest x2. Den första tänkte vi ordna barnvakt och gå på, men barnvakterna var upptagna och tiden för knapp för att ordna annat. På gillfest nr 2 kunde vi dock ha tagit med oss tösen utan problem, så dit borde vi verkligen ha tagit oss! Nu råkade undertecknad somna på eftermiddagen, och när jag väl vaknade så hade tiden stått stilla, inget var fixat och jag orkade bara inte ta tag i något (varför blir man på så dåligt humör när man väl får sova?). Vi fixade lyxmiddag i form av smörgåstårta hemma istället, och drog sedan ut för att kolla lite majbrasor. Olivia var i storform, och somnade inte förrän klocka elva, trots att vi skjutsat henne i bilen i dryga timmen! Snacka om att hon har skaffat sig konstiga vanor.. Vi han också skotta ur hönsgården så numer har vi lyckliga frigående sprätthöns (ja dom går helt fritt på gården) igen! Baloo började sin gymnastik och visst finns det lite, lite reflexer i bakbenen. Men svagt är det…

Fredagen med sitt underbara väder, ägnade vi åt målning! Perfekt att kunna stå ute och måla alla lister och sådant. Däremellan njöt vi av solen, fick besök av farfars och Olivias faster så lillan var nöjd. Det bliv middag ute på altanen – tänk så varmt det var! All målning blev klar (färgen tog slut) och vi kunde känna oss nöjda med dagen.

Lördag blev en slappardag. Vi åkte in till huvudorten för att införskaffa lite verktyg till tapetseringen. Lika bra att äta lunch när man ändå är ute, tyvärr var caféet stängt så jag fick offra mig och gå på  Frasses…  Där träffade vi dock N&M och Olivias lilla favoritkille! De bjöd hem oss på fika, men först hann vi minsann med en promenad till kiosken och den godaste mjukglassen! Efter besöket i Norrby så åkte  vi hemm och slängde upp några tapetvåder på väggen. Ännu ett dagsverke avverkat… Olivia var åter igen helt omöjligt att få i säng, så nu börjar vi ett nytt sovprojekt! Första kvällen tog det några timmar innan hon gav sig… Baloo fik börja stå på sina bakben denna dag, men han bara sjunker ihop direkt.

Söndagen då. Vi började dagen med att bygga Pions hage klart. Sen slängde vi upp några tapetvåder till. Det går sakta, men säkert framåt. Jag orkar inte göra så många våder i taget, eftersom ryggen tar stryk – min mage verkar ha insett att vi gått in på sista trimestern och bara på någon dag har den tvärvuxit ännu mer! Jösses… I alla fall, sen kom Morfars och räddade mig från tapetserandet, fick massvis med kläder från kära kusinen i Obbola! Så nu har jag något att rymma min stora mage i. Johan fixade stallkameran, inställningarna, så nu kan vi övervaka Pion i stallet. Vi väntar dock ingenting än på ett tag, men det är skönt att det är klart. Bilen fick sig en omgång, så nu är sommarhjulen på, bilen är tvättad och städad! Lyxigt. Baloo säger till när han vill gå ut och pinka – ett framsteg då det mest bara runnit ur honom hittils. Sen kan han stå en liten, liten stund om man ställer upp honom. Men vi önskar så mycket mer…

Etiketter:

1 hälsningar:

Comment by Emilia on 4 maj 2009 kl. 21:12

Oj oj vad tiden går. Det är ju inte alls länge kvar nu. Å vad duktiga ni är. Här ska det också till att tapetseras. Kul när det är klart!

Skicka en kommentar

 
Find More Free Custom Color Layouts at April Showers