.okey?

9/30/2010 12:22:00 em / I en annan del av Ulriks/ Hanna /

Jag vet att diskussionen har varit igång förr.. men är det verkligen okey att en redan etablerad artist är med i idol? Katrin Z slår på stort idag att Geir inte ska få vara med i Idol. Jag tycker att Geir Rönning är riktigt bra, men det vore fan så mycket charmigare om han var en 40 plussare som inte gjort “nånting” mer än amatörmässigt och fick bli “upptäckt” i idol. Men ska man verkligen gå från Rhapsody in Rock till Idol – borde det inte vara tvärtom?

Gier har vunnit den finska Eurovision 2005 och sjungit i Albert Hall, London. Geir sjöng den officiella låten “Victory” i 2005 IAAF World Championship i Helsingfors, vilken han också framförde för alla IAAF-ledare i Monaco och vid invigningen och avslutningen av VM:et. Geir hade en egen show, “The Geir Rönning Show” i Helsingfors, 2006 och 2007. 2007 gjorde han även “Abba in Symphony” i Norge med bland andra Tommy Körberg. De senaste året har han alltså turnerat med Wells och Rhapsody in Rock. 2009 skrev (den svenksa texten) och sjöng Geir den officiella forbolls-EM låten. 2009 har han jobbat med musikalen “Playme” i Helsingfors.

Allt det härär ju skitbra, han är helt klart duktig killen. Men visst känns det som om att Idol borde ha stått först på meritlistan och inte sist… Min röst kommer inte att falla på en redan etablerad artist i alla fall. Men visst har det funnits och finns fler artister i Idol. Kevin Borg vann väl Eurovision på Malta, ett exempel. I år är ju även Linda Varg med som var med i Supernatural från Popstars (men hon känns ju inte särskilt etablerad idag?) Hon lär inte få min röst heller även om hon är duktig. Det är roligare med nya artister som verkligen kan utvecklas i Idol.

Etiketter:

0 hälsningar:

Skicka en kommentar

 
Find More Free Custom Color Layouts at April Showers