Det är viktigt att rösta

6/07/2009 03:03:00 em / I en annan del av Ulriks/ Hanna /

Av flera orsaker. Till exempel så gynnar alltid ett lågt valdeltagande “fel” partier – det vill säga de som kanske inte skulle få så hög procent om alla röstade får högre vid lågt deltagarantal. Man ska värna om vår demokratiska rättighet – det är dumt att signalera att vi är ointresseradeav demokrati och att de kan göra lite som de vill därborta. Det är bättre att till och med rösta blankt, än att inte rösta alls – av alla ovanämnda orsaker. Det finns frågor som är jäkligt viktiga för oss att värna om nationellt, liksom frågor där vi verkligen behöver hela Europa och helst ännu fler med oss – därför måste vi rösta i EU-valet oavsett om vi är för eller emot EU. För än så länge så är vi faktiskt med.

Sådärja. Nu har vi båda två satt oss ner och verkligen bockat av de frågor som är viktiga för oss i valet, de som inte är det och hur alla olika partier ser på frågorna. Har nog sällan varit mer seriös inför en valomgång, även om vi kom igång lite sent med funderingarna. Har till exempel inte sett debatterna, även om de finns inspelade på boxerhårddisken. Men vi börjar ändå vara redo att rösta på de partier och kandidater som passar oss bäst – inte nödvändigtvis samma?. Är du redo?

Etiketter:

1 hälsningar:

Comment by Emilia on 7 juni 2009 kl. 15:07

Kunde inte sagt det bättre själv. Jag blir så arg på de som säger "ja jag ids då inte gå rösta. Jag är inte intresserad av politik"
Stöd demokratin åtminstone. Jag tror inte att de människor som säger så inser vad som skulle kunna hända om demokratin förlorar sitt fäste.

Skicka en kommentar

 
Find More Free Custom Color Layouts at April Showers