.torsdag

10/07/2010 11:32:00 fm / I en annan del av Ulriks/ Hanna /

Johans värld slutade nog aldrig gunga igår kväll efter hans upplevelser i masten och stormen igår. Det sista han sa innan han somnade var att “sängen gungar”. Kul jobb. Men nu är det bara en dryg vecka kvar sen hoppas vi faktiskt att han kan vara ledig och hemma någon vecka innan det blir normala arbetstider igen ♥

Idag har vi bara hunnit käka frukost, lämna Olivia på dagis och städa bort frukosten. Typ. Har ordnat med en present också, som skickas till vederbörande! Tyckte den skulle passa så bra, det är verkligen en jättefin sak. Den som väntar på något gott… Oj vad många ni är som börja vänta med spänning nu va?

Min nya iphone har kommit så jag ska väl ta och hämta ut den i eftermiddag nångång. När Olivia har kommit hem och veterinären har varit här. Hästarna ska få sista grundvaccinationen mot Botulism.Passade på att göra den vaccinationen också på Pion och Bella då Bellas grundvaccination mot influensa och stelkramp skulle göras. Risken för botulism är inte så stor, särskilt inte sådana här bra somrar då inte hela skörden regnar bort och man inte får in en massa jord i balarna. Botulism är en snabb nervsjukdom som oftast faktiskt leder till död (hos hästar) genom andningsförlamning så det är rätt läskigt. Det är väl en av de mest fruktade matförgiftningarna hos såväl människa som häst. Bakterien är inte särskilt ovanlig och finns i t.ex. jord och växer till sig i syrefattiga miljöer som konserver, vaakum och inplastade höbalar. Den kan även få fäste inne i ett sår, eller i tarmen hos bebisar (som av den anledningen inte ska äta honung, som innehåller sporer, före ett års ålder!) Hos människor med botulismförgiftning är prognosen rätt god, så bli inte rädd nu..ät konserver. Tillagad mat är sällan farlig. Har för mig att det är förekommande hos t.ex rökt och gravad lax som man köper och som är vaakumförpackade och inte upphettade. Värre prognos hos djur. Risken finns ju alltid och har man väl gjort en grundvaccination så är det inte så dyrt att revaccinera varje år då man ändå gör det. Bla, bla, bla. Förresten, Nervgiftet Botox som man sprutar in i panna och läppar – gissa vad det är? Samma bakterie… som får härja lite lokalt och förlama nerverna just där bara.

Later.

Etiketter: ,

0 hälsningar:

Skicka en kommentar

 
Find More Free Custom Color Layouts at April Showers