Vilken härlig dag!

12/14/2007 03:06:00 em / I en annan del av Ulriks/ Hanna /

Tycker synd om alla som suttit inne idag! Vilket härligt väder..ett par minusgrader och strålande solsken även om solen knappt hinner upp ovanför horisonten innan de går ner...men snart vänder det och då blir det bara ljusare igen!

Jag och Pion fortsatte med galopparbetet idag, denna gång förvänd galopp. Gumman sladdar gärna med bakdelen i galoppen, framförallt i vänster varv, så därför la jag in små bågar på långsidorna, men behåller ställningen och måste även parera hennes bakdel (mycket bra när man vill komma åt den) - funkade jättebra i båda varven och bara ett omslag i respektive varv.

Måste ju skriva lite om Leo också! Just nu så ligger det mest fokus på inridningen, därför blir det ingen körning och bara tömkörning nån gång i veckan för att få lite omväxling. Idag har jag stått på en pall och ryktat honom så han ser mig (någon) ovanifrån så att säga... Jag klänger mycket på honom, lutar mig och studsar upp och ner vid hans sida så han ska vänja sig med upp-/avsittning och så...

DSC00515

På banan så longerade jag med sadel och även hängande stigbyglar. Han reagerade faktiskt på stigbyglarna - han bryr sig inte mycket annars. Det var en bra reaktion dock! Han sprang bara på lite mer i traven och lyssnade bakåt, och lugnade sig snabbt sedan var det inte mer med det. Jag började även lära in ett nytt kommando. Galoppkomandot. Det måste han ju kunna när han ska utbildas, har inte jobbat med det tidigare eftersom jag vill undvika voltarbete på en så ung häst. Kan inte gärna galoppera honom på töm och springa efter... Han fattade snabbt och en hel del brall blev det!

DSC00524 DSC00528

Känner du dig laddad Lisette?

Båda hästarna fick värma upp med vagnspromenader... Olivia vaknade båda gångerna jag gick ut på ridbanan. Jag hann upp på Pion men hon talade om för mig att lilla var vaken innan jag hörde det... Det märks att hästarna är vana. Dom stannar så fort dom hör henne i vagnen, haha! Och traskar snällt med runt gården några varv...

Etiketter:

0 hälsningar:

Skicka en kommentar

 
Find More Free Custom Color Layouts at April Showers