Skolor

12/10/2007 05:42:00 em / I en annan del av Ulriks/ Hanna /

Fick en liten snilleblixt idag. Tänkte att om jag nu får på mig jeansen igen efter graviditeten så borde det väl också gälla ridbyxorna... Givetvis! Här har jag suttut och ridit i alla möjliga olika varianter av byxor. Det ena paret värre än det andra,,,,och alltid slutar det på samma sätt! Byxorna tjasar upp ovanför knäna...jätteskönt och mycket praktiskt. Not.Idag blev det alltså sköna ridballor! Gissa om jag blev inspirerad!

Ridbanan var perfekt idag. En perfekt botten med fem centimeter pudersnö på. En tabula rasa. Gissa om jag blev inspirerad! Vilka möjligheter till att göra något bra.

Pion var på mycket gott humör som vanligt nu för tiden. Vi "målade" upp perfekta ridvägar att hålla oss till på den perfekta ridbanan. Efter den uppvärmningen och lite lösgörande sidvärtsrörelser gick vi över i en övning med skolor. Öppna - in i en volt och Sluta - ut ur volten. Jag gjorde alltså öppna på långsidan, la en volt (10 m) utan skolor, och bytte till sluta andra halvan av långsidan. En enkel övning där skolorna får komma naturligt, öppnan efter hörnpasseringen  och in i volten och slutan som stänger volten. Gumman jobbade på bra, Öppnan är inga problem, Slutan blir lite kortare, hon orkar inte riktigt trampa på med bakbenen så länge ännu! Det krävs ju en del...Men hon är hyfsat liksidig i alla fall - mycket positivt! Tanken är att komma till mer arbete i Sluta på volten så hon får stärka upp sin bakdel, få en bättre galopp helt enkelt.

Vi avslutade med en tur i skogen på ridvägen som jag visste var nyskottad. Tyvärr var den lite halkig för dagen... Den fick inte vara ifred som ridbanan under "blian" tyvärr. Men mysigt att skritta i skogen...

Etiketter:

6 hälsningar:

Anonym on 10 december 2007 kl. 21:08

Så himla mysigt....är lite avis på dig faktiskt. Hästar är ju bara så underbara. Jag är inte så jätteskolad när det gäller just ridningen (kan bara grunderna... typ). Roligt är det iallfall att pyssla om och rida hästarna =)

Anonym on 10 december 2007 kl. 22:25

Tjohooo!! Tackar för senast, trevligt var men ack och ve så trött jag var.... Sov ända till kl tio i söndags!! Låter ju spännande med Pion, men hon är ju så himla trevlig! Det är ju alltid spännande att följa med i folks vardag... Väl mött i etern

Comment by Hanna on 10 december 2007 kl. 22:35

Maria: Jo det ÄR mysigt och jag skulle också vara avis på mig *fniss*, men allting har ju en baksida..här är de ju hästar dygnet runt, året om liksom...vissa dagar skulle det vara skönt att leva ett vanligt Svensson-liv!

Hanna:
Hehe, tack själv! Det var supertrevligt tyckte jag! (Mina krav är väl iofs inte så stora just nu kanske men men)! Och tänk den som fick sova ääända till klockan tio! *avis* Måste fixa det innan vi ska ha våran drink-kväll å göra schtaaan osäker ;)

Anonym on 12 december 2007 kl. 03:07

Och vad beträffar "leva ett vanligt svensson-liv" så brukar de ofta drabba lillebror men. Ska inte klaga..de e mysigt :P Om än man har vissa problem med att se skilnaden på olika individer, o bättre blir det inte när herrn i huset (mr.storasystersambo) är lika förvirrad som jag :P Men dom e söta dom små liven och trevliga att ta hand om!

Comment by Hanna on 12 december 2007 kl. 12:55

ja, hur ser man skillnad på pojke / flicka? Behövs en biologilektion där innan nästa gång hihi! Men det är TUR att vi har nån som kan ge oss lite semester ibland!

Anonym on 12 december 2007 kl. 16:18

Kan bara försvara mig med Tankevurpa! Det slog mig aldrig att de faktiskt var en pojke och en flicka..De va ju två hästar punkt slut :P

Skicka en kommentar

 
Find More Free Custom Color Layouts at April Showers