Jag överlevde!

12/04/2007 01:39:00 em / I en annan del av Ulriks/ Hanna /

Så himla skönt att ha det där gjort! Men det var INTE roligt, verkligen inte alls. Usch vad jag kommer och få gruva mig för nästa tand som ska ut. Borde ha gjort båda idag, men dom är på varsin sida...  Jag måste bara få skriva av mig... har du tandläkarskräck som jag hoppa över nästa stycke.

Han började med att lägga bedövning. Efter att ha gjort en koll så fick han lägga lite mer beövning innan han kunde börja. Han var och grejade i munnen en stund, jag kände ju hur han liksom grävde i tanden och det knakade i hela huvudet. " Jag petar lite på tanden, det är bara lite skrot som ramlar loss" Jag som trodde han hade slitit ut den som det knakade. Sedan grejade han lite mer. Det gick inte så bra så då tog han någon slags borr. Det riktigt tjöt inne i huvudet när han körde med den. Jag ville bara gå hem... Sen höll han på länge och bröt och bökade - för att få tag på tanden. Jag insåg att mna händer hade domnat bort så jag fick försöka slappna av och skaka liv i dom.  "Som du känner så har jag lite svårt att få grepp om rotpaketet så att säga" Hmm...jo jag känner, tänkte jag. Jag känner också att du stoppar ner instrumenten bak i munnen där det inte är bedövat. Tänkte jag. Menra bryt och mera knak. Fram med borren igen... Mera brottningsmatch med tanden och så var HALVA ute. Andra halvan kvar alltså! Måste komma ihåg att andas... Borren igen - det ringer fortfarande i mina öron - och så testar vi lite olika tänker. Och till sist så - mera bryt och "plupp" så var tanden ute. Pust! "Hem och käka alvedon - du kommer att få ont för jag har bråkat en hel del med dig idag"

En klasskompis som jobbat som tandsköterska berättade att man kan få lustgas om man tycker det är jobbigt hos tandläkaren. Varför blir aldrig jag erbjuden det? Fast jag förstår inte riktigt hur det ska gå till - rent praktiskt? Jaja nu är tandeländet ute och jag behöver inte gruva mig än på ett tag för nästa gång. Hoppas det går lite bättre då. Nu ska jag vila lite innan Olivia vaknar och hoppas alvedonen gör sitt...

Etiketter:

7 hälsningar:

Anonym on 4 december 2007 kl. 14:00

Hej Hanna. Jag är en av dom som har en otrolig tandläkarskräck! Och har provat att få lustgas under behandling. Då får man åka till stan (jag fick även ta med mig "min" tanläkare. Lustgasen andas man genom en mask som man har över näsan...funkar tokbra =)

Comment by Hanna on 4 december 2007 kl. 15:26

Jaså är det såå det går till...har verkligen undrat! Kanske måste öveväga det innan nästa stora ingrepp...man skulle ju behöva lite lugnande innan också, det är nästan värst att gå och gruva sig..

Anonym on 4 december 2007 kl. 22:58

antar att de var en neretand..som e inte roliga..(tagit ut 2) uppetänderna däremot e helt underbara..typ 2 pet och in me tången o plupp så ramlar den ut! (tagit 2 där oxo!!)

Comment by Hanna on 4 december 2007 kl. 23:42

Nehe du lillebror de va faktiskt en uppetand! Vilken tur att jag inte ska dra någon nere då..det vore ju förskräckligt *ryys* Han trodde ju att den andra uppe skulle bli ännu värre möjligen. Problemet är att det liksom inte finns någon tand att ta i eftersom den redan är borta... Däremot så är det ju lite smidigare med bedövningen uppe. Halva munnen försvinner ju inte..det är najs om man nu kan kalla något i sådana här samband för det. Najs alltså.

Anonym on 4 december 2007 kl. 23:58

Men uppetänderna sitter ju inte ens fast i närheten av lika mycket som nere tänderna..dom käkbenen är gjorda helt olika och är mycket kraftigare nere än uppe..uppetänderna brukar i stortsett ramla ut av sig själva..men de e klart de blir lite knepigare när dom går sönder eftersom..men ändå =/

Anonym on 5 december 2007 kl. 00:00

Du är väl tjurskallig ända in i tandroten då storasyster..kan inte bero på nått annat :P

Comment by Hanna on 5 december 2007 kl. 14:42

Jag hade tydligen lite kringelkrokiga och långa rötter... och att jag är tjurskallig det är ju ingen nyhet haha...

Skicka en kommentar

 
Find More Free Custom Color Layouts at April Showers