.mutor

3/19/2010 02:08:00 em / I en annan del av Ulriks/ Hanna /

Det ligger nära till hands att ta till mutor när man förhandlar med ett barn. Det är väl ingen bra metod egentligen, att man ska lära sig från första början att man alltid ska få en belöning då man gjort något. Däremot så finns det förhandlingsteknik man kan använda. Det ganska skönt för en trött mamma att ibland kunna påminna barnet om vad som ska hända NÄR något blivit gjort för det är en helt annan sak. NÄR – inte OM.

Säger man “OM du gör det här så får du det där” så blir det direkt en muta, och det betyder att barnet kan välja – göra och få något, eller inte göra och inte få något. Dålig förhandlingsteknik.

Säger man däremot “NÄR du har gjort det här då ska vi…” så blir det genast en helt annan sak. Det förutsätter nämligen att barnet ska göra en sak oavsett, och att när det är klart så ska man göra det där roliga. Bättre förhandlingsteknik. Bra att komma ihåg. Man får bita sig i tungan ibland.  Minns jag inte helt fel kommer förhanlingstipset från Små Barn-serien (<---klickbar länk), Små Barn fostras som jag tipsat om tidigare.

 

Later

Etiketter:

0 hälsningar:

Skicka en kommentar

 
Find More Free Custom Color Layouts at April Showers