.camp ulriks – dag 26

2/05/2010 09:59:00 em / I en annan del av Ulriks/ Hanna /

- Ugnarna ska installeras

-Vattnet ska kopplas på (vi har inte sett röken av rörmokaren som skulle komma idag)

-Diverse handtag ska monteras (fast ett saknas! Hoppas ingen har städat bort det för mig!)

-De öppna hyllorna ska upp

-Hyllor i skåp ska upp (påbörjat!)

-Matbord och stolar ska monteras (okey, två stolar kvar.. och en pall)

-Belysningen ska installeras (väggskåp, matbord, köksö)

-El ska dras – köksön

-Lister runt väggar och dörrar

-Köksön ska monteras, listas och tapetseras samt förankras i golvet

-Sockel saknas på några skåp

-Bänkskiva saknas på ett ställe

-Takbelysning ska byggas in ovanför diskbänk och sideboard

-Taket ska lagas ovanför kyl

-Fläktröret/tak ska byggas in

-Vägghylla i kök ska monteras ner

- fönsterbänk ska kapas

-En väggskiva ska upp

Lite har vi ju hunnit idag fast det har strulat en hel del. Ugnarna som vi skulle installera i morse drog ut en hel del på tiden… Micron fungerar fint men ugnen startar inte alls. Stendöd kan man lugnt säga. Elförsörjningen fungerar som den ska, men den vill inte alls vakna, inte minsta livstecken har vi sett. På måndag kommer en serviceman hit.

Vi gjorde kväll i köket för en stund sen, nu ska vi testa funktionerna i micron, tänkte prova svänga ihop en kladdkaka och se hur den blir.

Börjar vara dags för ett nytt inlägg av gästbloggaren snart?

 

 

Vi hörs/HL

Etiketter:

4 hälsningar:

Comment by Jennie~* on 5 februari 2010 kl. 22:52

konstigt att inte röris dykt upp..Självklart är det din blogg som man följer men jag håller helt med om att det skulle vara roligt om gästbloggarn gör sig hörd igen..

kram

Comment by Jennie~* on 5 februari 2010 kl. 22:59

Förresten, det är inte så att ugnen har någon knasig barnspärr eller avstägningsknapp? Cesars föräldrars ugn är lite knepig ibland då den har en knapp som bryter strömmen till den. Våran spis hade också små skruvar under och bak man var tvungen att skruva ur för att kunna koppla igång den.

(självklart har ni också säkert redan tänkt på detta men..;) )

Comment by Annie on 6 februari 2010 kl. 13:51

Vad kul att läsa om eran renovering. Det är ett himla stök innan det blir klart. Trist att behöva vänta på hantverkare så där. Hoppas att han kommer snart! Det är underbart sen när allt är färdigställt. Vi rev själva ut hela köket för 2 år sedan och stundvis var det kaos i fabriken här. Kanske därför att man inte helrenoverar allt för ofta.Tiden går så fort.
Till något helt annat så har jag märkt att min tjej börjat sin andra brunst nu. Så det börjar närma sig betäcknings dags. Belamour står fortfarande som nummer 1. Du som har erfarenheter av honom vad säger du? Är du nöjd med Bella? Berätta för mig!
Annie

Comment by Hanna on 7 februari 2010 kl. 00:04

Pion visar ingen brunst ännu, men vi väntar gärna lite längre framåt våren innan betäckning eftersom vårarna kan vara nog så kalla och besvärliga här för ett lite föl. Så tidigast i maj blir det för oss. Men tiden går fort. Ja, vad ska jag säga. Bella är jättemysig, social men inte översocial, hon rör sig fantastiskt fint, hon är trygg men har helt klart lite nerv (positivt) och hon är tuff. Man får säga åt henne utan att hon hoppar ur skinnet vilket är positivt i mina ögon. Hon lyssnar då man säger till hennne. På minussidan är att hon är lite liten, och hennes benställning. Inget jag vill tillskriva fadern dock. Hon låg lite trångt i magen och har inte rätat ut sig helt ännu, några andra felaktigheter i benställningen har vi inte kunnat se. Storleksmässigt är hon precis i fas med tidigare avkomma från stoet, som inte heller är speciellt stor. Nu ska jag inte skriva någon roman, jag är supernöjd med ett toppen temerament och superfina gångarter med plus för skritt och trav. Det kommer att bli en vacker häst. Jag skulle gärna betäcka med honom igen (vi har dock inte bestämt ännu vad det blir denna gång). Vad gäller betäckningen så vet jag hatt han hade ett lysande betäckningsresultat (bra kvalitet) och det tog direkt på Pion som krånglade lite gången året innan. Är det något specifikt du undrar över?

Skicka en kommentar

 
Find More Free Custom Color Layouts at April Showers