.hälsning

5/20/2010 09:20:00 fm / I en annan del av Ulriks/ Hanna /

 

Tack för att du släckte den 27 mars!

Du var inte ensam

Varannan svensk släckte ljuset den 27 mars: Globalt rekord för Earth Hour 2010.

Det blev nytt globalt rekord för världens största klimatmanifestation Earth Hour 2010. Totalt deltog 128 länder och 4 616 städer i alla världsdelar. Budskapet nådde nära en miljard människor och i Sverige släckte varannan svensk ljuset. I år hade vi dessutom med oss 209 av landets 290 kommuner i manifestationen, och nära 2.000 företag slöt upp.

Varannan var med

Nu är utvärderingarna klara. Enligt vår SIFO-undersökning kände 97 procent av Sveriges invånare till att Earth Hour ägde rum lördagen den 27 mars kl 20.30 – 21.30. Den visar bland annat att 53 procent av alla svenskar mellan 15-79 år deltog. 71 procent av ungdomarna (15-29 år) kände till kampanjen jämfört med 16 procent bland pensionärerna.

Ett av de vinnande bidragen i Earth Hour fototävling. Foto: Jörgen Ahlström

Mer än att släcka

Förutom att släcka ljuset stängde var fjärde person av teven, stand-by funktionen och annan elektronisk utrustning under Earth Hour. 18 procent av de som deltog uppger att de också diskuterar klimatfrågan mer med vänner, 18 procent sopsorterar mer och 17 procent har bytt till lågenergilampor i samband med Earth Hour, enligt SIFO-undersökningen. SIFOs undersökning ägde rum veckan efter Earth Hour.

– Vi vill rikta ett stort tack till alla privatpersoner, kommuner, företag, organisationer och skolor som helhjärtat stödde Earth Hour. Deras engagemang är ovärderligt och bidrar till att sätta klimatfrågan på beslutsfattarnas agenda. Earth Hour har för många blivit startskottet för ett fördjupat klimatengagemang, säger WWFs generalsekreterare Lasse Gustavsson.

Just nu levereras resultatet från Earth Hour till beslutsfattare runt om i världen. I Sverige lämnas resultatet till Fredrik Reinfeldt.

Tänd ditt engagemang i vårsolen

Har vi med Earth Hour lyckats tända ditt klimatengagemang? Spä på det med Minplanet.se. Här hittar du fördjupade reportage och artiklar om nya trender. Du får veta om den senaste klimatsmarta produkten verkligen är värd sitt pris, och vilka gröna böcker du ska fokusera på.
Just nu kan du läsa om vilka sju miljötrender som är hetast på världsutställningen i Shanghai. Dessutom kan du tävla och vinna trendiga cykelattiraljer. Här kan du också fira Earth Hour varje dag genom att avge ett miljölöfte.


Gör ännu mer – Bli isbjörnsfadder

Om du vill göra ännu mer för klimatet kan du stödja oss i vårt arbete genom att bli isbjörnsfadder. Idag finns det omkring 20 000 - 25 000 isbjörnar i världen. Två tredjedelar av dessa riskerar att försvinna till följd av issmältningen i Arktis. De smältande isarna gör att isbjörnen med sina ungar får allt svårare att jaga sin föda. WWF arbetar aktivt för att stoppa klimatförändringen och rädda isbjörnen, men vi är beroende av ditt stöd. Du kan bli fadder och skänka 100 kronor i månaden till vårt arbete. Då får du regelbundet rapporter direkt från WWFs fältarbete i Arktis och exempel på konkreta resultat.
Tack för att du släckte för en ljusare framtid!
Hälsar

Earth Hour - teamet

Copyright © 2010 Världsnaturfonden WWF

Etiketter: ,

0 hälsningar:

Skicka en kommentar

 
Find More Free Custom Color Layouts at April Showers