Små beslut.

9/13/2009 01:27:00 em / I en annan del av Ulriks/ Hanna /

Sitter och filurar* kring dopet.

Vad ska vi äta efteråt, vart ska vi vara, hur ska inbjudningskorten se ut? Små beslut som är enkla att ta – när vi väl bestämt vilka som ska bjudas! Det var inte lika enkelt denna gång.

Många gäster innebär MYCKET jobb för då måste jag göra allt själv om vi ska ha råd. Få gäster innebär lite jobb, då kan man antingen beställa färdigt och vill man göra allt själv så blir det inte så mycket jobb med det. Det vore kul att bjuda alla, men samtidigt vore det bra om det var både billigt och inte innebär att man måste slita ut sig. Skulle vi bjuda familjen, ett fåtal nära vänner och släkt inklusive alla våra kusiner och kusinbarn så snackar vi över hundra gäster. Självklart kan inte alla vara där i alla fall – men räknar man bort alla långväga gäster så är det ändå säkert ett nittiotal inom rimligt avstånd… Ja, vi får filura* på det här lite mera helt enkelt. 100, 50 eller 30?

*hmmm, vilket ord…

Etiketter:

9 hälsningar:

Comment by SMÅKILLARNA on 13 september 2009 kl. 13:33

Ja det är ju sååå trevligt med dop, men det ÄR ju mycket jobb och det orkar man kanske inte alltid med två småttingar i familjen... Vi hade ca 100 gäster på våra dop och oj vad trevligt det var men fy vad slut vi var på kvällen! Alltid svårt det där med vilka man ska bjuda för det kan ju bli så känsligt också.../Maria

Comment by Hanna on 13 september 2009 kl. 15:58

Jo det är jättemysigt :) Ja herregud man får väl sätta sig ner och räkna ut vad vi har råd med helt enkelt! Man borde ha dopet när man börjat om att jobba igen istället ;) Fast då orkar väl ingen stå och hålla i barnet!

Comment by annie on 13 september 2009 kl. 18:23

Oja, jag vet hur man sliter och kämpar innan. Men som sagt det är mysigt också att folk vill komma,det är ju en stor dag. Hade ni tänkt att bjuda på mat eller fika? En billigare variant är ju att göra pasta sallad,går ju att krydda pastn med pesto eller något som man tycker om,om man vill ha smak. Går att göra mycket och kan förberedas. Själv brukar jag även göra pajer av olika slag,både mat-och efterrätts pajer. Brukar vara omtyckta,men det krävs att man orkar och har tid att göra dem. Det går ju att frysa så att man kan göra i god tid innan. Är det mycket barn,varför inte korv med bröd eller hamburgare. Då kan man bara ställa fram och låta baranen göra sina egna. När är det dags? Lycka till med kallaset!
Annie

Comment by SMÅKILLARNA on 13 september 2009 kl. 18:48

Oj det var många bra tips Annie! Jag lägger på minnet till nästa dop...=) (kommer dock inte BLI fler dop om mannen i familjen får bestämma men...)/M

Anonym on 13 september 2009 kl. 19:33

Det är nu ni ska passa på och utnyttja Svantes faster... Säg bara till vad du vill ha hjälp med så ska jag se om jag lyckas vara till någon nytta. Massa kramar till er alla

Comment by Jennie~* on 13 september 2009 kl. 19:40

Ja, eller utnyttja fastrarna :-)
Vi kan säkert båda två hjälpa till på något sätt! Lycka till med planeringen, funderar själv på när det skall bli dags för oss..
kram

Comment by Hanna on 13 september 2009 kl. 21:01

Tack för fina tips och erbjudanden!

Comment by lillebror on 13 september 2009 kl. 22:22

Du vet ju att de finns folk som ställer upp ifall du behöver det, T ex musikaliska framträdanden ;)

Anonym on 13 september 2009 kl. 23:17

De är bara att sätta oss i arbete! Vi finns här!!!
Kram // Martina

Skicka en kommentar

 
Find More Free Custom Color Layouts at April Showers