Blåsningen.

9/08/2009 12:38:00 em / I en annan del av Ulriks/ Hanna /

Hästarna har blivit verkade idag. Nu var det sju veckor sedan sist, och det är lite för länge för både Pion och Leo faktiskt.

Pion skötte sig bra, som alltid. Bellis gjorde ju detta för andra gången i sitt liv så man kan väl inte klaga över att hon blir uttråkad efter en stund. Vid ett tillfälle så kickade hon med bakbenen så pass att hon faktiskt drog omkull! Vag gör hästen sedan? Jo, hon ligger kvar, vägrar stiga upp. Nu får det vara nog med tråkigheterna tyckte hon väl… hahaha. Men det gick fint sen när vi väl fick henne på benen igen.

Så var det Leo då. Han är ju inte förtjust i hovvård, men har lärt sig acceptera det hela i alla fall. Det var inga bekymmer med hov 1, 2 3… men när vi kom till sista bakhoven så var det stopp! Leo vägrade nämligen kliva ner på den andra bakhoven som var nyverkad. Har han ont? tänkte vi. Hovvårdaren blev orolig över att han sträckt sig för att hon höll kvar lite då han stod och hoppade och ville dra åt sig hoven. Men det verkade konstigt, för han gjorde verkligen inga stora utsvävningar alls. Hon hade inte behövt ta så mycket bak heller och inget på strålen så han borde inte heller ha fått ont av verkningen. Mycket märkligt. Vi tog ut honom och ingen av oss kunde se något konstigt i skritten. In i stallet igen, men han vägrade ställa ner bakhoven väl där inne! Det gick alltså inte att verka den andra bakhoven.. Så vi fick ge upp! Så nu har Leo en hov kvar att verka, typiskt! När jag skulle släppa ut hästarna sedan så stod Leo och vilade det “friska” benet, han stod alltså på det “onda”… Jag tror han blåste oss. Men man vet aldrig, han kan ju ha sträckt sig eller något så jag låter honom vila idag, så får jag kika imorgon om jag ser något konstigt.

Etiketter:

0 hälsningar:

Skicka en kommentar

 
Find More Free Custom Color Layouts at April Showers