.lillmagen

1/27/2011 02:31:00 em / I en annan del av Ulriks/ Hanna /

Grubblar lite över Svante och lillmagen igen. Det allergiska verkar vi ha fått bukt med och hänger nog inte ihop med magen - prickar och eksem är borta och kan möjligen ha berott på sköjmedel som jag tog bort. Sen dess har han inte haft några större eksem!

Eftersom eksemen är "borta" så finns det ju en möjlighet att det är glutenintolerans i alla fall. Han är ju testad mot veteglutenallergi men det är något annat det. Vet att vi så sent som förra veckan jublade över att det nog är fiskallergi i alla fall MEN magen har inte blivit bra sen dess. Och hela veckan har han fått "fel" välling (vetebaserad istället för risbaserad) eftersom den andra inte funnits i butik. Han har dessutom ätit ganska mycket välling då han varit så trött och grinig och ur form..så under veckan har han levt på gluten. Känns som om att det blir en ond cirkel. Han blir trött och får välling för att han inte vill äta annat och så blir han bara grinigare för att magen blir risig och så håller det på..

"Symtom hos barn
Hos barn visar sig tecken på celiaki när de börjar få mat som innehåller gluten. Vanliga symtom är dålig viktökning, kräkningar och diarré eller förstoppning. Många barn får också humörförändringar och blir griniga, irriterade och trötta.
Barn under två år med oupptäckt celiaki ser ofta undernärda ut och får stor buk. Många äldre barn har normal vikt men är kortvuxna. Blodbrist och försenad pubertet är vanliga symtom hos tonåringar med obehandlad celiaki"

Det kanske är därför han har så stort sömnbehöv. Diarré har han ju från och till hela tiden. Men följer sin viktkurva i alla fall än så länge. Ska kontakta läkaren igen och begära att vi får kolla gluten i alla fall, vill inte experimentera själv.

Etiketter:

0 hälsningar:

Skicka en kommentar

 
Find More Free Custom Color Layouts at April Showers