.fotboll

6/22/2010 10:14:00 em / I en annan del av Ulriks/ Hanna /

Jag måste erkänna, att under detta fotbolls-VM hänger jag inte alls med. Verkligen inte alls. Det var faktiskt bara någon dag sedan jag insåg att Sverige inte ens är med, och då blir det genast mer begripligt att jag inte hänger med. Men rätt så obegripligt för mig varför resten av Sverige ändå tycks göra det? Jag tycker att TV-fotboll är så himla tråkigt, men live ser jag gärna… Nåja, det var egentligen inte alls vad jag skulle skriva om. Jag skulle skriva om fotboll. En fotboll som räcker längre än fotbolls-VM:

“Under fotbolls-VM lanserar ActionAid en ny present mot fattigdom - en fotboll förstås! En symbolisk fotboll är en kul e-gåva och på samma gång chans till spel och lek för barn på andra sidan jorden. Genom pengarna ActionAid får in via fotbollsgåvan kan vi hjälpa barn att få vara barn och att få gå i skolan. “

“En symbolisk fotboll är en kul e-gåva och på samma gång chans till spel och lek för barn på andra sidan jorden. Den symboliska fotbollen kostar 75 kronor. Genom pengarna ActionAid får in via fotbollsgåvan kan vi hjälpa barn att få vara barn och att få gå i skolan.

Alla barn har rätt till utbildning. I många projekt arbetar ActionAid med att se till att skolor har läroböcker och studiehjälpmedel, men också leksaker och sportutrustning, som till exempel fotbollar. I Nia Njemas grundskola i staden Bagamoyo i Tanzania har vi arbetat aktivt med föräldrarna för att hjälpa dem låta sina barn gå i skolan. Och det fungerar! Skolan i Nia Njerma kan nu ta emot fler elever och nu går 1500 barn i skolan, antingen på för- eller eftermiddagen. Det är också viktigt att barnen inte bara får möjlighet att gå i skolan och lära sig saker - lika viktigt är att få vara barn och leka med kompisar.
Genom att skicka e-gåvan i form av en fotboll ger du på samma gång ett barn på andra sidan jorden chans till spel och lek. E-gåvorna går att beställa direkt från ActionAids hemsida. Ett interaktivt e-gåvokort skickas direkt, eller på önskat datum, till din väns eller släktings e-postadress. I kortet går det skriva en personlig hälsning.”

E-GÅVOKORT KAN BESTÄLLAS HÄR (<--)

girl.football

Foto: Liba Taylor/ActionAid

 

Later.

Etiketter: ,

0 hälsningar:

Skicka en kommentar

 
Find More Free Custom Color Layouts at April Showers