En tillbakablick...

6/25/2008 09:48:00 fm / I en annan del av Ulriks/ Hanna /

20080624 kl. 23.47: För exakt ett år sedan låg jag lugnt i sängen och sov. Visste inte då att jag skulle vakna om ca en timme av nya värkar. Hade ju haft sammandragningar mer eller mindre regelbundet under dagen, men inget som "gjorde ont". Det gjorde inte heller värkarna jag vaknade av, ändå så förstod jag att det var på gång.
Olivia föddes i raketfart efter en lång uppvärmning kan man säga. Ingen bedövning hanns med men det gick så bra ändå. Vår lilla guldklimp kom till oss den 25 juni 2007 klockan 22.14.


Första månaden så lärde vi känna varandra och vårt nya liv som en liten familj. Olivia åt bra och sov gott. Nu när jag blickar tillbaka kommer jag ihåg att vi kallade henne för Maggie på grunt av hennes sätt att suga på nappen... (Då visste vi inte att vi skulle få kämpa för att få henne att ta nappen och tillsist få ge upp!)

Andra månaden flöt allting på bra. Olivia började få bra sovrutiner. Vi funderade Över hennes ögonfärg.. skulle det bli brunt eller blått? Det vägde väl över åt det bruna men vi kunde egentligen inte se vad det skulle bli. (Nu vet vi att de är grönbruna men fortfarande skiftar det så mycket att det är svårt att veta - här om dagen hörde vi "åh vilka blå ögon hon har")
När Olivia var tre månader förde vi långa samtal med varandra. Hon satt med stöd och såg gärna TV med oss... (Tänk om hon skull nöja sig med det nu också..ack den gamla goda tiden!)


Fyra månader gammal blev det då dags för dop. Kyrkoherde Eric Oscar Oscarsson döpte, faddrar blev Magnus och Martina och kalaset med ett 50-tal personer hade vi på hembygdsområdet. På det hela en mycket trevlig tillställning!

Vid fem ånaders ålder skymtade vi den första tanden, Olivia lärde sig äta ur flaska och plötslig började hon sova nätterna igenom... Hon började fundera på att krypa men än så länge gick det bara båkåt. Däremot kunde hon sitta utan stöd!

Sex månader gammal blev det dags att flytta ner sängbotten ty vår lilla tös blev alltför "vidlyftig". Olivia firade sin första jul med massor av paket såklart. Dessutom lärde hon sig att krypa - framåt efter en tids magsjuka. (Då tyckte vi att hon var snabb hahaha). Håret började bli längre och med lockar till råga på allt... Sex månader gammal var hon också när hon satte sig upp själv för första gången.

Sju månader och Olivisen hade fått fart på benen! Hundtricket var hennes lilla revolution - nu kunde hon ta med sig grejer på sina utflykter...

Åtta månader så vinkar hon och klappar händer, hon går med gåvagnen, står fristående och kan sätta sig från det läget. ÄNTLIGEN kom också första ordet, mamamama tätt följd av papa som blev favoriten. När hon väl började prata fanns ingen hejd!

När Olivia var nio månader fick vi för första gången anledning att uppsöks sjukvården. Olivia hade mystiska utslag på kinderna som efter många om och men visade sig vara en förfrysningsskada. Lekarna blev ett viktigt inslag i vardagen, såväl själv som med andra (mamma, pappa och vovve). Det allra första steget kom också! Ordförrådet innefattade ungefär sex-sju ord...
Tio månader gammal fick Olivia vara med om sin första majbrasa. Samtidigt sin första brännskada då hon hade oturen att bli träffad av ett flygande glödande kol som brände henne på kinden och jackan. Hon kämpade med att gå men fortfarande väldigt korta sträckor och väldigt vingligt.
11 månader och en riktig busunge! Håller mamma alert om man säger så... Hon går numera stadigt, både inne och ute, och tar sig nerför backar och över trösklar. Nuförtiden så kryper hon nästan aldrig. Hon prata med folk "på byn" och ordförrådet har exploderat, nu är vi uppe i omkring 17 ord. Hon älskar att vara i centrum och står gärna för underhållningen.
___________________________________________
12 månader idag! Idag spelar vi Jason M'raz I'm Yours eftersom den har varit temat för hela året och även innan Olivia föddes. Det är hennes sång, hon älskar den och blir alltid nöjd och glad när hon får höra den (ja vi kan den vid det här laget).
_________________________
I've been spending way too long checking my tongue in the mirror
And bending over backwards just to try to see it clearer
My breath fogged up the glass
And so I drew a new face and laughed
I guess what i be saying is there ain't no better reason
To rid yourself of vanity and just go with the seasons
It's what we aim to do
Our name is our virtue
_____________
Grattis på födelsedagen Olivia!

Etiketter:

4 hälsningar:

Comment by lillebror on 25 juni 2008 kl. 11:47

Vi här på skolgatan skickar såklart massvis med grattiskramar till våran favvosolstråle på hennes 1:års dag!

Vi ses ikväll!

// Morbror, BonusMoster, Riva, Norna och Sascha såklart =)

Comment by Jessica on 25 juni 2008 kl. 17:49

Grattis grattis på 1 års dagen Olivia och en massa kramar från moster de där med paket får vi ta när ni kommer och hälsar på.......Hipp hipp hurra

Anonym on 25 juni 2008 kl. 21:11

Dagen till ära kommer första kommentaren! Här i skellefteå har arbetsdagen lysts upp av tanken på våran favoritettåring som växer så det knakar! Stort grattis och massa kramar till stortjejen Olivia önskar lillfaster och Cesar.

Anonym on 25 juni 2008 kl. 21:43

Än en gång säger vi grattis till lilla stora tjejen! Hoppas hennes dag har varit bra! I morron kommer vi med dunder och brak! Hälsningar från Gudmodern, Gudfadern (!) och Gudsystrarna, som dom själva säger att dom är ;-)

Skicka en kommentar

 
Find More Free Custom Color Layouts at April Showers