Mysteriet Olivia

3/31/2008 06:14:00 em / I en annan del av Ulriks/ Hanna /

Olivia har mystiska rodnader på båda sina kinder. Men det är inte bara det. Det är tjockt och knöligt och känns riktigt varmt och inflammerat också. Rodnaden är kraftig och det är skarpa kanter omkring.
Det första utslaget kom på vänstra kinden i torsdags, då trodde vi att hon stött sig (som vanligt) och hon verkade inte besvärad på något sätt. I fredags var hon ju sjuk en sväng och då såg vi inget (eftersom hon var så rosig i största allmänhet..). I lördags hade rodnaden blivit lite större och igår var det riktigt knöligt och tjockt på vänstra kinden. Men hon var och är fortfarande inte ett dugg besvärad av det. I morse kom en ny fläck på högra kinden. Idag åkte vi in på vårdcentralen för att kolla upp det hela. Vi kunde lika gärna ha lämnat Olivia hemma därför att sköterskan som träffade oss hade på förhand bestämt sig för att det är atopiska eksem. Hon kollade nästan inte ens på flickan. Det kändes väl inte så där jättebra precis. Sen kändes det väl inte riktigt som om att hon visste vad hon pratade om (särskilt inte sedan vi läst på om det hela). För då hade hon gjort en riktig utredning, informerat en massa eftersom det rör sig om en kronisk sjukdom som kräver massor med omsorg... och så vidare. I alla fall, först och främst så stämmer ju symtomen inte alls. Vart man än läser så står det att det allra säkraste symtomet är en väldigt besvärlig klåda. Hon har inte visat några tecken på att vara besvärad eller vilja klia sig eller något sådand. Sedan ska huden vara torr och fnasig - det är den inte. På kinderna kan det komma som diffusa utslag - inte skarpa och tydliga som hon har alltså. Ingenstans står det att det ska vara tjock och knöligt... ofta kommer utslagen även på armar och ben (nada). Skumt!

Vi fick bättre hjälp på apoteket.

Etiketter:

4 hälsningar:

Anonym on 31 mars 2008 kl. 21:10

Norsjö vårdcentral....vad säger man *gahh* Man kan ju hålla sig för skratt. Hoppas ni får bukt med hennes rosiga kinder =)

Comment by Hanna on 31 mars 2008 kl. 22:10

Ja inte blir man imponerad... ångrar att vi inte for till stan direkt som jag tänkte. Men men man lär sig väl!

Anonym on 31 mars 2008 kl. 22:41

Men hej på er! Härnösand här! ;) Inte roligt när barna får mystiska utslag. Det första jag kommer att tänka på är förståss att det kan ha med vädret att göra. Men det antar jag att ni har uteslutit redan... Det andra är att de verkar likna de Jonna hade när hon var liten. Vi fick också förklaringen på BVC att det var atopiska eksem, men tyckte inte heller att det stämde... Hon hade nämligen också bara utslag på kinderna som inte alls bekymmrade henne med klåda. Ingen annan stans på kroppen hade hon heller eksem. Senare när vi fick träffa en barnläkare sa han dock direkt att det var typiskt med röda irriterade kinder på barn som är överkänsliga mot ägg. När vi sedan plockade bort allt med ägg i hennes kost försvann eksemet tämligen snabbt. Sedan var hon äggfri i ca ett år, efter det har hon aldrig besvärats av det mer. Idag äter hon ägg utan bekymmer! Hör gärna av dig om du vill, jag finns ju bara ett telefonsamtal bort!
Kramelikram // Martina

Comment by Hanna on 1 april 2008 kl. 10:48

M: Ja, vädret..kan aldrig tänka mig att det skulle orsaka utslag av denna kaliber. Däremot så har min tanke varit att det SER UT SOM en förfrysning - det gör det verkligen precis med de skarpa kanterna. Tycker bara att vi borde ha sett något tidigare isf (då vi var ute helgen innan. Plus att det kom ett helt nytt utslag igår.

En av mina kusiner hade atopiska utslag och dom såf inte alls ut som Olivias utslag. Kan det vara ägg? Vad äter hon med ägg i..? Hm. Var det så där tjockt,knöligt och inflammerat då? Först trodde vi ju nästan att hon fått in ågot så det blev en böld.. Lustigt är det i alla fall att så fort jag slutar amma så blossar det upp! Härlsa Härnta från mig ;) Kram!

Skicka en kommentar

 
Find More Free Custom Color Layouts at April Showers