.post

4/18/2011 12:51:00 em / I en annan del av Ulriks/ Hanna /

Vad gör ni när ni får ett brev i lådan, adresserat till någon annan? För det händer ju ibland. Vi får till exempel med jämna mellanrum post som ska till en familj i grannbyn. Vi ligger antagligen nära varandra i sorteringen på något vis så det är nog lätt hänt. När det händer så kör jag alltid förbi och lämnar breven i deras låda.

Nu har det hänt två gånger, i höstas och förra veckan, att vi fått kravbrev på obetalda fakturor som vi aldrig någonsin sett till. Det är lite irriterande… Den första var från hingsthållaren vid semineringen och hon var schysst så där slapp vi i alla fall inkassokostnaden eftersom vi inte fått någon faktura. Vi får väl se om det går lika bra den här gången. Man känner sig ju rätt fånig som ringer och säger att man aldrig sett fakturan, det är ju helt upp till den man pratar med att tro på det man säger! För man kan ju lika gärna dra en blåsning. Och de kan ju lika gärna ha skickat fakturan och den hamnat i fel låda… menar jag. Men hamnar det i fel låda och inte kommer rätt sen så kan det ju kosta den som borde ha fått fakturan en extra slant. Det känns så onödigt.

Etiketter:

2 hälsningar:

Comment by Linda Lidén on 18 april 2011 kl. 13:56

Eftersom vi har lantbrevbäring så när det händer sätter jag ut brevet i klämman på lådan så tar brevbäraren igen det nästa gång.

Josefin on 18 april 2011 kl. 17:13

Lämnar det till rätt adress, så klart. Oftast rör det sig bara om max 100 meters promenad här på området men ibland krävs mer detektivarbete som när det står nr 9 men med fel namn. Ett brev tog det mig två dar att lokalisera ägaren på, nyinflyttad och företaget hade missat en siffra innan nian.
Ibland behöver posten lite hjälp på traven :)

Skicka en kommentar

 
Find More Free Custom Color Layouts at April Showers