.teknik

8/26/2010 01:48:00 em / I en annan del av Ulriks/ Hanna /

Det är så fantastiskt, det här med teknik. Jag sitter och betalar räkningar, och det gör jag med Bank-ID imobilen. Eftersom jag har en iPhone och Swedbank så är det en lösning som fungerar alldeles utmärkt. Måste säga att jag tycker det är nästan smidigare än med deras lilla säkerhetsdosa.

Endast vid två tillfällen har det krånglat – då det var alldeles nytt för några månader sedan så var Bank-ID inte kompatibelt med Google Chrome som är min webbläsare. Nu fungerar det dock med GC, både Bank-ID i mobilen och det vanliga Bank-ID som man installerar i datorn.

Det andra tillfället det har krånglat är just idag – men varför inte? Jag började ju betala räkningar för 1½ timme sedan. När jag loggade in på min bank så visade det sig att det fattades det mesta av min utbetalning från försäkringskassan. Jag ringde upp, hamnade på plats 327 i kön. Men väntade tjurigt och kom fram till sist. Så nu är det ordnat, av någon anledning hade man stoppat utbetalningarna på Svante då han fyllde ett år. Så jag fick alltså bara för två dagar… Man måste alltid kolla av så att utbetalningarna stämmer från FK. Alltid. Det är dock sällan något problem att rätta till, bortsett från att man inte är ensam. När jag väl stämt av hur mycket pengar vi har att röra oss med så tänkte jag alltså betala räkningarna. Men just precis då så funkade det inte att logga in på banken. 10 minuter senare gick det vägen i alla fall, och fungerade lika smärtfritt som vanligt.

Det som är mest fantastiskt med tekniken måste väl ända vara att man blir så otroligt bortskämd med hur smidigt allting är, så när det inte fungerar blir man alldeles frustrerad och kan inte ens vänta en liten, liten stund på att grejorna ska fungera. Jag tror vi skulle må bra av att allting inte går så himla fort hela tiden.

 

Later.

Etiketter:

0 hälsningar:

Skicka en kommentar

 
Find More Free Custom Color Layouts at April Showers