.pionrapport

8/05/2010 06:56:00 em / I en annan del av Ulriks/ Hanna /

Jag har ju varit urusel på att rapportera hur det går för Pionen och hennes äventyr. Det beror mest på att jag blev så negativ när vi lämnade henne på seminstationen, brunstig, för en dryg månad sedan och fick hämta hem henne utan att hon ens blivit seminerad och gått ur brunst. Det som inte SKA hända, eller FÅR hända hade ju hänt. Leveransen av “det vita guldet” uteblev. Tydligen hade någon tagit emot en hel hög med expresspaket, och låst in dem i ett rum så när budkillen skulle hämta paketen fanns inget att hämta!

Nåväl, bara att fortsätta som planerat. Vi skulle ju forfarande hinna med både ett tredje seminförsök, och ett fjärde med ny hingst om det skulle behövas. Lämnade Pion i stan onsdagen innan vi åkte på semester, förhoppningen var att hon skulle vara klar lördag, eller måndag. Hon var dock inte riktigt brunstig på onsdagen, men på fredagen hade hon en liten äggblåsa och man beslutade att seminera lördag eftersom hon brukar vara väldigt snabb när hon väl kommer igång.

Sagt och gjort, hon seminerades och veterinärundersöktes på måndagen för att man skulle se om ägget gått iväg, eller om man skulle hinna med ytterligare en seminering på tisdagen. Då hade allt stannat av. Äggblåsan var fortfarande lika liten – inget hade hänt. Det har hänt förr, första säsongen så hakade hon upp sig och då som nu så var det ett ganska kraftigt väderomslag till det sämre. Hon sprutades på måndagkväll för att brunsten skulle komma igång igen, och på fredagen så var systemet igång. Typiskt Pion, hon har BARA prickat av helger i år!

Hon seminerades i alla fall igen på lördagen och man trodde sig kanske hinna en andra omgång på tisdagen. Men måndag fick jag äntligen hämta hem henne för då hade ägget gått så nu kan vi bara hoppas att det har tagit sig. Omkring den 18-19 augusti ska vi ner och kolla dräktigheten. Vi hinner inget mer seminförsök. Så nu jäklar är det bara till att vara dräktig.

Etiketter:

2 hälsningar:

Jessica on 5 augusti 2010 kl. 19:14

Håller tummarna!

Comment by Birgitta on 6 augusti 2010 kl. 09:05

Vi får hoppas på det bästa.

Skicka en kommentar

 
Find More Free Custom Color Layouts at April Showers