.barnlista

5/12/2011 09:45:00 fm / I en annan del av Ulriks/ Hanna /

Här kommer en barnrelaterad lista:

1. Pampers eller Libero? Vi har helt klart kört mer med Libero även om Pampers känns smidigare och mjukare. Pampers håller inte tätt lika bra och dessutom så fick både Olivia och Svante blöjeksem av Pampers. Men mest använder vi ett helt annat märke!

2. Rosa eller blått? Båda. Till samtliga. Av naturliga skäl blir det mer rosa till tjejerna och mer blått till pojken men det beror på att jag helst använder ärvda/traderade kläder (av etiska-, miljö- och hälsoskäl) och då får man inte alltid välja färg själv...

3. Barnmatsburkar eller hemlagat? Barnmatsburkar har fått oförtjänt dåligt rykte eftersom de faktiskt inte innehåller några konstigheter så man ska inte ha dåligt samvete om man använder dem. Olivia är uppfödd helt och hållet på burkar. Svante är nog 50/50 ungefär därför att han är allergisk mot mjölk och behövde mer variation. Vi får se hur det går med Tyra? Nu vet jag ju hur vansinnigt enkelt det är att laga barnmat själv, plus att barnen oftast får i sig mer protein och järn då. Sen är jag ju inställd på att testa BLW.

4. Hello Kitty eller Spindelmannen? Olivia och Svante gillar Hello Kitty. Själv gillar jag ingen av dem men det är ju inte jag som ska välja deras intressen.

5. H&M eller Lindex? Båda.

6. Vatten eller saft? Vatten. Saft dricker vi nästan aldrig här. Barnen dricker mjölk och vid festliga tillfällen eller då vi är borta blir det annat men sällan just saft. Mycket på grund av Olivia som inte tål frukt och bär (bara typ äpple, päron, hallon, snåttren och banan). Vi testade förresten senast igår och det går fortfarande inte (då hon har varit eksemfri länge brukar vi testa lite eftersom hon förväntas växa ifrån sina atopiska eksem).

7. Rån eller bullar? Vin gillar båda. Men rån har man väl alltid hemma.
8. Borsta barnens tänder eller låta dem borsta själva? Vi kör på båda. Mamma/pappa borstar rent och barnen får borsta själva en stund också.

9. Napp eller tumme? Olivia - inget. Svante - napp och SNUTTE. Tyra - napp, hand, snutte.. Vi får väl se vad som vinner?

10. Säger man napp eller tutte? Svante säger TITTE. Vi säger nog tutte mest alltså.

11. Amma eller inte amma? Det som fungerar bäst. Fina barn blir det ändå och även om det känns som om att det ligger mycket prestige i att kunna amma så får man komma ihåg att när barnen passerat något års ålder är det ingen som vet vilka barn som är ammade eller inte - det märks ingen skillnad. Däremot är jag glad att amningen fungerat för det är så himla smidigt.

12. Dockor eller leksaksbilar? Det som är kul för stunden.

13. Dagis eller dagmamma? Vi har så fint dagis här så. Men dagmamma är fint också vet jag av egen erfarenhet.

14. Barnvakt eller stanna hemma? Jag hoppas inte det är de enda alternativen eftersom vi har med barnen för det mesta. Men barnvakt är väl skönt ibland.

15. Sommar eller vinter? Sommar.

Etiketter: ,

0 hälsningar:

Skicka en kommentar

 
Find More Free Custom Color Layouts at April Showers