.trädet

9/24/2011 11:07:00 em / I en annan del av Ulriks/ Hanna /

Svante råkade välta ut Olivias lilla fina blomma med tillhörande blomkruka idag. I jakt på en ny kruka hittade jag en enda riktigt liten kruka som skulle kunna fungera som ersättning. Det är en kruka som en gång hyste ett bonsai-träd.

När vi köpte huset för 5 år sedan så fick vi denna Bonsai av ett kompis-par, med orden “att vi skulle vårda trädet som vårt förhållande”. Trädet överlevde inte ens ett år under vår ömma vård. Men det gjorde vi. Tack och lov för det. Man får helt enkelt skaffa ett nytt träd till krukan ibland, eller en ny kruka till trädet. Träd och kruka representerar alltså inte makarna i det här fallet, utan kanske snarare kittet som håller dem samman. Bara man underhåller det hela tiden och kanske byter ut lite ibland så fungerar det bra även om man skulle råka glömma bort att vattna det ibland eller råka slå sönder krukan.

Jäkla svammel. Vad jag egentligen ville komma fram till är – att deras förhållande höll knappt i ett år efter att vi fått trädet så jag undrar om det inte var deras  träd vi fick att vårda och så sabbade vi allt?

Etiketter:

0 hälsningar:

Skicka en kommentar

 
Find More Free Custom Color Layouts at April Showers