.miljötänkande

9/20/2011 06:40:00 em / I en annan del av Ulriks/ Hanna /

Jag bara måste reagera... Foki tänker på miljön:

"Miljön är någonting som är oerhört viktigt för alla människor. Både för oss som lever nu, och även för framtidens människor som ska ärva den världen som vi har byggt upp.

Idag räknade jag ut några av de sakerna som jag och Ricky medvetet eller omedvetet gör för att bidra till en bättre miljö.

Några av dessa saker är: Vi är alltid noggranna med att sortera soporna, så att allt material som kan återvinnas hamnar i rätt tunna. Vi avstår från att äga bil och åker istället med lokaltrafik. Vi duschar ofta med kallvatten istället för uppvärmt vatten. :) Sist men inte minst så använder vi nästan aldrig takbelysning hemma. Det finns stora fönster i alla våra rum, och dom läpper in allt ljus vi behöver. Även på kvällarna kommer det in massor av ljus, tack vare stadens belysning runt våran lägenhet.

Här behövs ingen taklampa.


Tänker ni på att skydda miljön? Finns det någonting särskilt ni gör för att bidra till en renare värld?

Som ensam individ kan man inte göra särskilt mycket för att bidra till en renare miljö, men om alla människor runt om i hela världen hjälper varandra så kommer det att märkas. ♥"

Citerade hela inlägget. Alltså, för att sammanfatta:
-foki soporterar, okey bra.
-foki har ingen bil. Okey, varken särskilt enkelt och absolut inte nödvändigt att ha bil i Bangkok.
-foki duschar i kallvatten. Skulle jag också göra om jag bodde där.
-foki använder ingen takbelysning när det inte behövs. Det gör inte jag heller, när det inte behövs.

Kan vidareutveckla också som tips till Foki, kanske borde hon istället tänka på vad hon bidrar med för en sämre miljö? Eftersom hon egentligen inte riktigt har tänkt till. Vad kan bli bättre? Foki har startat ett eget företag. Hon köper in tyger från Japan, tillverkar i Thailand, säljer i Asien och till Sverige. Låter miljövänligt med alla transporter...not. Vad använder hon för material, ekologiskt? Vad har företaget för miljöpolicy? Foki har ingen bil men flyger runt världen många gånger per år. Det blir många bilresor det. Så mycket bil kör ingen... Hon äter nästan jämt ute, finns det bättre alternativ ur miljösynpunkt? Bara för att ta några exempel.

Tänkte som tips bara.

0 hälsningar:

Skicka en kommentar

 
Find More Free Custom Color Layouts at April Showers