.underbart

4/20/2010 06:25:00 em / I en annan del av Ulriks/ Hanna /

Idag har vi haft helt underbart väder helt enkelt! Solen har strålat, solskydds-cremen har spridit sin kokosdoft och vi har riktigt lapat sol. Det tråkiga är att hälften av sällskapet åkte hem så de missade bästa dagen! Tur att vädret har varit helt ok hela helgen. Vid lunchen fick vi sällskap av ett par lavskrikor som var helt oblyga till Olivias stora förtjusning!

Vi tog en skotertur på eftermiddan, föret är helt enkelt perfekt nu. Det har varit nästan för hårt tidigare men nu har det mjuknat lite men man kan fortfarande köra precis överallt. Tror vi tajmade resan perfekt. Förra veckan var det hopplöst att köra, det var för varmt och mjukt och mycket vatten på isen. Om några dagar finns risken att det blir för mjukt igen…

Våra grannar, next door, har dragit upp 50 fina fiskar idag. 14 kilo fisk. Olivia har hållit i en av dem och “den hade tappat huvudet” Inte dåligt. Jag skäms nästan över att vi inte har ett spö med oss och vi har inte ätit en enda fiskmacka under resan. Tänk en nyfångad röding, stekt på en tunnbrömacka… mmm. Vi har dock hunnit med torkat renkött, och igår gjorde vi fina spjäll av älg som blev riktigt möra och bra.

Dagens stora händelse är den som vi har väntat på så länge nu. Svante kryper fram på alla fyra! Snacka om nöjd kille när han kom på det.. Som han har kämpat – men det har alltid slutat med att han hamnat pladask på magen och då kommer man inte fram lika fort. Men nu så, klart han måste finslipa tekniken lite, men det går! Kan bli svettigt eftersom hans största hobby just nu är att ställa sig upp mot allt han får tag på. Tidigare idag stod han upp vid spisen, och försökte klättra upp på den så han skulle nå knapparna. Åh, han blir så arg när han inte når! Hahaha!

Har lagt upp bilder från de senaste dagarna, och fler lär de väl bli de kommande dagarna. Lite bilder från stugan, omgivningarna, Olivias möte med skaran igår, Olivia som hoppar med boben, Svante som käkar vattenfärg, Olivia som leker med veckans favoritpontus, och lite matbilder eftersom det har varit temat för veckan. Blir avgiftning när vi kommer hem sen!

Ikväll ska vi bada (kidsen) och basta lite hade vi tänkt, och det blir garanterat en vända runt pingisbordet också. Sen gissar jag att det blir en tidig kväll så vi får vila upp oss lite på semestern också… det har varit en hård helg med tidiga mornar och långa nätter hittils! Men väldigt, väldigt kul!

Nu blire käk..

 

Later

Etiketter: , ,

0 hälsningar:

Skicka en kommentar

 
Find More Free Custom Color Layouts at April Showers