Ett bröd som tar lite tid men inte så mycket arbete, och det blir himla gott.
16 dl mjöl (jag blandar fullkornsdinkel och grahamsmjöl som har lite lägre GI och mer fibrer - då håller sig blodsockret på plats. Dessutom är det gott!)
25 g jäst (för osöta bröd)
2 tsk salt
6 dl vatten (37 grader)
1 dl solroskärnor
½ dl sesamfrö
2 msk linfrö
man kan ha vilka frön man vill, och variera mängden efter tycke och smak. Linfrn ska man inte ha för mycket av dock, det sätter sån fart på magen! Frön sänker brödets GI så att blodsockret håller sig jämnt och fint.
Blanda jästen med degvätskan och arbeta sedan ner salt, frön och mjöl.
Jäs i kylen i 4 timmar! Ha plastfolie över.
Baka ut lätt i två limpor.
Jäs i 1,5 timme i rumstemperatur
Skär 3-4 snitt över bröden
Grädda 10 minuter, 250 grader (något svalare om varmluftsugn)
Pensla med RIKLIGT med vatten
Låt stå i avstängd ugn i 30 minuter
Svalna på galler UTAN bakduk
Lycka till!
Etiketter: Gott
3 hälsningar:
Du bara bakar och bakar trodde att du skulle va less efter helgenmen inte de då, nu har jag fixat en liten dator(7 tum) så att jag kan läsa alla bloggar. Nu käns det som att man är på banan igen.
Ja om jag ändå var så duktig... men, nej jag har inte bakat idag. Bara lovat att lägga ut några bra recept ;)
Det måste jag prova någon dag.
Skicka en kommentar