.antilice

10/05/2011 10:19:00 fm / I en annan del av Ulriks/ Hanna /

Jag har tidigare nämnt att jag fått hem AntiLice att prova. Tack och lov så har vi hittils inte haft anledning att testa själva! Så här beskriver AntiLice sin produkt:

“Låt ditt barn bli av med huvudlössen och deras ägg med endast en behandling!

Kliniska studier visar att AntiLice är den enda engångsbehandlingen som dödar huvudlössen och deras ägg till 100 %. Alla andra lusmedel som säljs på den svenska marknaden kräver minst två behandlingar med 7–10 dagars mellanrum.

Styrkan med AntiLice är att lösningen tränger in och torkar i lössens och äggens andningsvägar och dödar lössen genom kvävning. AntiLice ska sitta kvar i håret i minst 8 timmar för att garantera en effektiv behandling. Medlet kan användas från sex månaders ålder.”

Norsjö Kommun informerar om huvudlöss och uppmanar alla föräldrar att luskamma sina barn för att undvika spridning i skolorna:

“Eftersom det är vanligt att huvudlöss förekommer på skolor och ofta dyker upp efter terminsstart rekommenderar Läkemedelsverket att alla föräldrar noggrant luskammar sina barn i samband med skolstarten även om det inte kliar i huvudet.

Alla får inte klåda och om det börjar klia kan huvudlössen ha funnits ett tag utan att ge symtom. Om man hittar löss är det viktigt att föräldrar till kompisar som barnen umgås med samt skolan informeras. Vid behandling är det medicintekniska produkter som rekommenderas i första hand. På apoteket finns Hedrin, Paranix och AntiLice att välja mellan.

Obs! Vid kamning är det viktigt att man använder en särskild luskam (finns att köpa på apoteket).

För ytterligare information:
Läs gärna på  www.apoteket.se klicka på hud&hår och sen på huvudlöss
Läs även på www.1177.se  sök på huvudlöss alternativt  rådfråga på Apoteket eller ring skolsköterska Solbritt Björk Lundberg på tel 0918-14182.”

Om Du hittar huvudlöss, så hör gärna av dig till mig så kan du få en förpackning med AntiLice att prova, så länge jag har kvar.

Etiketter:

0 hälsningar:

Skicka en kommentar

 
Find More Free Custom Color Layouts at April Showers